Bästa ursäkten? ”Livet kom emellan”

Jag tänker på hur ofta saker och ting inte blir som man tänkt sig. Hur mycket man än planerat och förberett. På morgonen vet man ju oftast, tror man i alla fall, hur dagen ska bli. Och så blir den något helt annat!

Det kan tack och lov slå åt båda hållen. Till exempel åt det negativa hållet om ett djur blir sjukt eller det positiva hållet när någon ringer och säger ”ska vi äta lunch idag”.  Men oavsett vilket håll så förändrar det dagens planering.

Omkullkastade planer ”följs” gärna av ad hock-aktiviteter, tröstätning eller firande. Att ”livet kom emellan” blir liksom ursäkten för  allt ifrån slarv-ätning/champagne mitt i veckan till strunta i att träna. Trots att matambitionerna är goda och träningsplanerna tydliga.

Livet kom emellan!

Åtminstone jag börjar inse att det är nog dags att skaffa strategier och planera också för ”livet kom emellan”. För det händer ju mest varenda dag; i alla fall för mig.

En bra strategi är definitivt att bara ha nyttiga saker i skafferi och kyl. Då blir det till exempel omöjligt att trycka i sig en massa mackor, bullar eller kakor när lunchen för länge sen är överspelad och stresshormonerna skriker på sött- fett -salt!

Själv hittade jag sallad, avokado och mozarella när lunchklockan för länge sen klingat ut.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.