1 mil närmare Bad Gastein

Utan utmaningar blir mitt liv trist. Då kan jag lika gärna ligga kvar i sängvärmen på morgonen. Eller långsamt hasa mig upp.

Jag vill hoppa ur sängen varje morgon; fylld av förväntan och nyfiken längtan. Beredd att ta itu med något som måste lösas. Men det är förstås inte problem jag vill ha, utan intressanta utmaningar som tar mig vidare här i livet.

Nu är det ju inte riktigt så att jag hoppar ur sängen eftersom jag har lite ont i knäna; men jag tänker mer bildligt talat. Jag tror att behovet av utmaningar sitter i generna. Att ärftligheten är stor. Helt klar är det så i mitt fall.

Det har varit dåligt med inspirerande utmaningar den senaste tiden. Jag har gått omkring lite missmodig, trött i kroppen och nog lite påverkad av det trista vädret. Har inte haft något att ”bita i”.

Jag har mest tjatat på mig själv att jag måste träna, äta bra, sova och sluta stressa så att artrosen inte blir värre, blodtrycket inte stiger och hjärtat mår bra.

Artros.
Blodtryck.
Hjärtat.
Träna.

Det låter inte särskilt inspirerande. Utan mest sjukt. Men viktigt.

Så föddes tanken. Jag måste ha en ny utmaning. Något riktigt svårt. Men inte omöjligt.

Bad Gastein. En liten ort i Alperna, med natur och bergstoppar som är så vackert att man blir knäsvag. Vi var där och vandrade sommaren 2017. Jag har längtat tillbaka. Till bergen. Till vandringarna. Till hotellet Salzburger Hof. Till After Walk med Aperol och allsång, till bad i vattnet från varma källor, till luncherna på gemytliga alphyttor.

Roffe har varit lite ljum till förslaget att åka tillbaka; ”vi har ju redan varit där”.

Men med tiden har lösningen kommit till oss; samma hotell, samma after walk, samma Aperol, samma allsång, samma varma vatten…. (Ja, jag vet att ordet ”samma” är fel att använda här, men det blir roligare så…)

Skillnaden , då? Jo, en tuffare vandring. 2017 gick vi ”Alpin vandring” som klassas som medelsvår. Det finns ett vandringspaket som heter ”Alpin vandring Plus” också. Mer krävande, mer stigning och längre dagsturer. Men troligen rätt enkelt för den som är pigg i benen och har kondis.  Så för Roffe är Alpin Plus en enkel match, redan nu.

Jag då? Med min dåliga kondis och mina artrosknän skulle en sådan vandring inte vara någon bra idé i dagsläget. Och inte i sommar heller. Troligen. Men nästa sommar. Sommaren 2021.

Sommaren 2021! Det är den sommaren vi fyller 70. Då tänker jag gå Alpin vandring Plus. Med Roffe och förhoppningsvis ett par vänner.

En utmaning i Åsa-klass. Utmaningar kräver planering och strategier. Och att långsamt ta sig mot målet. Vi började idag. Roffe har en runda på 1 mil som han gått med Frasse några gånger. Idag gick vi den alla tre. Tiden blev drygt 20 minuter längre än när Roffe och Frasse går själva, men skam den som ger sig.

2 reaktioner till “1 mil närmare Bad Gastein

  1. Vilken härlig utmaning. Låter super. Håller med dej om att man vill längta till morgonen och uppvaknandet och ta itu med det som är på to do listan för nästa dag. Kan vara monotona o trista göromål ibland men även dessa kan kännas kul o inspirerande bara man försöker vara i det man ska göra/gör. Andra göromål är bara så himla spännande . Varje dag borde man tänka att : Idag är första dagen på resten av ditt liv. Lev väl o träna hårt för nästa sommar. Kram från YOGA kompisen i Angleterre/Brottby

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.