Hur spännande är det att vara pensionär?

Börjar jag befinna mig för mycket i förr (nostalgi) eller i sen (oro)?  Än i nu? Jag kommer på mig själv med att jag ibland dras åt de båda hållen.

Dras för mycket? Det är klart att jag ska njuta av fina minnen och planera lite för ålderdomen när jag är på väg mot de 70. Men i vilken omfattning?

Går det att sitta nöjd? Att inte vilja ha mer? Att inte längre vara nyfiken?

Jag funderar lite över vad det skulle innebära om jag satte mig nöjd och om jag slutade att vara nyfiken. Om jag fortsatta med att ta dagarna som de kommer… Jag har gjort det ett tag nu.

Skulle jag vara nöjd då? Nä, jag tror att livet skulle bli alldeles för tråkigt och enahanda. Kanske skulle jag börja klättra på väggarna. Eller också skulle jag hamna in i något förlamande zombietillstånd.

Det är skönt att ha möjligheten att sova en stund extra de mornar som kommer efter en rätt sömnlös natt. Eller bara gå och dega, eller ut med Frasse, när artrosknäna värker. I sådana lägen är jag tacksam över det fria pensionärslivet och en bra pension.

Men andra dagar? Nä, ju längre jag lever pensionärsliv desto mer börjar jag längta efter nya utmaningar.

Så vårens utmaning blir bland annat att hålla en kurs i Mindful eating.  Och nyfikenheten odlar jag genom att gå en utbildning till Läkeörtsterapeut. Inte för att jag sen ska jobba som sån, utan bara för att jag vill leva här och nu.

Just nu, vill jag leva, just nu
Just nu, vill jag känna, just nu!
Känna luften i mina lungor
Känna blodet som pulserar
Känna ljuset i mina ögon
Känna tiden som passerar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.