Kanske någon kan göra en medicin?

Ut med nötterna! Ut med fröer, bönor och linser! Ja, det är en av många rekommendationer om du vill göra din antiinflammatoriska kost mer hard core och uppgradera den till en autoimmun kost.

Jag känner att mitt blodtryck ökar, att min puls stiger och att stresshormonerna går upp mot högvarv när jag läser råden från alla självutnämnda experter. På nätet. I tidningar.

Och jag förstår precis kvinnan som skrivit raderna i ”bildklippet” från den svenska gruppen som diskuterar antiinflammatorisk kost;

Vad kan man äta istället för allt som är farligt?

Överallt finns de ”goda” råden.

Råd från äkta välvilliga hjälpare; med kunskap begränsad till egna erfarenheter, vistelser i facebookgrupper och googlande på nätet.

Och råd från de som vill tjäna pengar på oss. Jag tror att det finns många som ”står i kulisserna och skrattar”. Kosttillskottsindustrin blomstrar som aldrig tidigare.

Men varför bryr jag mig om det? Jag blir ju bara upprörd. Kan inte göra något. Blir bara upprörd….

Måhända är det den gamla journalistgenen som inte vill ge sig? När jag sökte till Journalisthögskolan skedde intagningen bl a genom nutidsorientering och intervju. Jag fick förstås frågan: Varför vill du bli journalist? Jag svarade ungefär så här:

Jag vill förenkla och förtydliga det som är svårt eller komplicerat att förstå. Så att människor kan fatta bra beslut för sig och sin omvärld.

Men herregud, jag är ju pensionär nu. Måste jag hålla på så fortfarande? Kan jag inte nöja mig med att mata fåglarna. Eller katten?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.