Räcker det verkligen med att lyfta foten en liten bit?

Kryper upp i pappas korgstol i ateljén. Har precis klarat dagens enkla övningar från Joint Academy. Och idag var de väldigt enkla.

Visast är det skönt med enkla övningar; och alla påstår ju att det enkla också hjälper. Men det känns rätt futtigt att stå på ett ben i några omgångar och att under någon minut ligga på mage och lyfta ett ben i taget.

Gör så lite verkligen nytta? Största nyttan kanske är att jag övar in regelbundenhet 🤔

Det är skönt här nere i ateljén en sån här varm dag. Termometern visar på 21 grader härinne och stenplattorna på golvet är iskalla mot fötterna. Jag gissar att det är bortåt 30 grader uppe i huset. Frasse ligger ömsom på stenplattorna och ömsom på den stora blå mattan.

Ömsom, förresten… Vilket märkligt ord. Var kan det komma ifrån?

Det sägs att ”var sak har sin tid” och jag tror att ateljén nu är på väg in i en ny tid. Här har ”qigongats”, tovats, målats, producerats salvor, hållits hälsosamma föredrag och berättats spännande historier.

Nu är det dags för träningsredskap att få blanda upp sig med älskade möbler, prylar med inbyggda minnen och vackra saker från min barndom och från föräldrahemmet i Knutby.

Bästa träningsmiljön jag kan tänka mig. Nu gäller det bara att odla uthållighet och envishet.

Och ett PS till er med artros som ännu inte upptäckt Joint Academy. Kolla in dem. Bilden kommer från instruktionsfilmen till dagens träning.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.