Hemgym? Är det lösningen?

Tänk att det ska vara så svårt att få till TRÄNINGEN! Trots att jag vet hur viktigt den är. Det är faktiskt obegripligt att jag, trots att jag vet att träning är det enda som håller artrosen i schakt, inte prioriterar den som det allra viktigaste i mitt liv just nu.

img_6084Det fungerar med ”jag måste” och avtalad tid med gruppen i artrosskolan. Det fungerar med tvång och tryck utifrån. Men den inre drivkraften?

Varför beter jag mig vid 67-år ålder som en oansvarig unge?
Som om jag vore 7?
Vart har 60-år av uppbyggt förstånd tagit vägen i det här fallet?
I andra sammanhang tycker jag nog att jag är rätt klok.

Det är förstås larvigt att jag säger att jag ”fasar” för den dagen artrosskolan är slut och jag ska få till träning på egen hand. Inte fasar jag. Men jag försöker hitta något sätt att ”hissa” det omedelbara värdet av träning.

Jag har förstått att ”kickarna” kommer med tiden, men jag behöver dem omedelbart. Som en 7-åring igen, alltså🙄🙄🙄

Träningskort på Friskis & Svettis? Nej, jag värjer mig. Tanken på den stress som finns i det rummet med högljudd musik, högljudda röster, smällarna från maskinerna, alla som skyndar fram för att hinna vidare under dagen, doften av svett…

Nej, nej, nej. Hela min kropp och också min själ vet att det är lönlöst.

Jag måste hitta på något annat. Kan lösningen vara att jag gör om i ateljén? ”Det är klart att du kan träna styrka utan maskiner. Jag visar”, säger uppmuntrande fysioterapeuten Caroline. Jag har motionscykel, boll, matta, gummiband…

Annons

6 reaktioner till “Hemgym? Är det lösningen?

 1. Hej
  Känner precis som du! Går med sjukgymnast sista gången idag och tänker ”Herregud hur skall jag klara detta själv” Gillar ju inte heller gym. Hur få till drivkraften? Det är ju smärtan som måste vara drivkraften. Men hur svårt är inte detta? Kommer du på nåt bra så hojta till.

  Gillad av 1 person

  1. Men smärta som drivkraft är ju inte bra. Eller är det? Man kanske kan skrämma sig själv och intala sig att ”tränar jag inte regelbundet så kommer jag inte att kunna gå om ett år” eller något sånt??!!!
   Skrämsel kanske är det effektivaste.

   Har du gått i en grupp eller själv till sjukgymnast?

   Gilla

 2. Du kan kanske träna själv några gånger i veckan på nått gym som inte stressar. Jag gillar både träning i grupp typ spinning vilket jag nu saknar och att träna själv på vårt Rehabhus

  Gilla

  1. Ja. Jag försöker tänka ut någon sådan kombination. Men helst skulle jag vilja ”slippa” vanliga gym med hög puls o mycket folk. Var finns ett stressfritt gym?

   Gilla

 3. För att jag ska få till träningen tänker jag inte. Gör! Bara gör! Blir som ett mantra. Jag cyklar framför tv:n till nån bra serie eller nåt trevligt/spännande program.
  Lycka till med träningen
  ha en trevlig helg

  Gilla

  1. Tack. Önskar att jag hittar något sätt som ger mig glädje också i stunden. Maken säger också ”gör, bara gör”. Men jag är envis…. hur får man till en träning som man längtar till?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.