Det fria och goda livet

Tänk dig ett tillstånd där du vaknar varje morgon och vet att allt som du ska göra under dagen har du själv valt!

Visst är det en bra beskrivning på det ultimata vuxenlivet. Vissa kallar det för pensionärsliv. (Jag har inte riktigt vant mig vid det än, märker jag.) Jag tror att det var vännen Sofi som beskrev det nya livet så; hon fick till en jämförelse med nirvana också. På något sätt. Men jag minns inte riktigt hur.

I morse satt jag länge på en av bänkarna utanför huset och sög i mig Roffes rhododendronbacke. Blommorna är så vackra. Och jag har all tid i världen att bara sitta där på min rumpa. Och titta.

Sen gick jag in och njöt av en macka på nybakat och hälsosamt bröd. Det med havregryn, bovetemjöl och sojamjöl. Och lite annat smått och nyttigt. Bröd som jag bakade igår. Därför att jag ville det.

 

Jag hade först tänkt fixa till det kaotiska (lindrigt sagt…) jordgubbslandet idag. Men vinden och regnet gjorde att jag valde att vara inne istället. Nu är vädret fint igen, så jag ska nog strax gå ut och dra lite ogräs.

Under inne-eftermiddagen beställde jag veckans mat på nätet. Så smidigt att bara hämta färdigpackade kassar på ICA imorgon, när jag är på hemväg från artros-träningen. Jag älskar att laga mat. Men handla? Nä.

Träning förresten; plötsligt fick jag lust till qigong. Jag tränade flitigt själv och hade också grupper här hemma i ateljén för några år sen. Men det blev lite för mycket…. En sen vårvinter kändes qigongen inte alls kul.

Men nu? Undrar varför jag kom på att prova.

Jo, det kändes bra. Riktigt bra. Även om det var så länge sen att jag fick ta fram cd-skivan som guide. Måhända jag väljer att qigonga imorgon också.

Det är verkligen frihetens tid numera.
Jag behöver inte boka in idag hur jag ska göra imorgon.

Annons

2 reaktioner till “Det fria och goda livet

  1. Festligt! Häromdagen ställde min TV om av sig själv från TV till video (utan min hjälp) och rätt som det var, var jag inne i en Qigongövning! Hade glömt CDn där. Funderar på att titta lite längre på den!
    Önskar dig fin träning i morgon!
    Ewa

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.