Det bäst kanske inte hänt än!

Det är nog lätt att ”bli gammal”, om man inte tänker sig för. Inte gammal till åldern alltså, för det sker ju oavsett hur jag gör, utan ”gammal” och uppgiven i tankar och beteende. Det finns förstås också de som ”sitter nöjda”. Och det är fint, tycker jag.

Det är rätt sällan jag hänfaller åt självömkan, ålderdom och tankar på att det går utför. Men det händer. Ibland. Numera.

Artrosen kan ge lite ”utförstankar” i kombination med trötthet. Och att jag vallas in i pensionärsfållan. Kanske är det mest jag själv som styr in mig där? Precis som att det skulle vara något fel med att vara pensionär. (Det har nog något att göra med identitet ?)

Kan det helt enkelt vara så att det är ”bilden” av att bli gammal som är det mest skrämmande? Och att vi/jag/andra börjar ta ut en massa elände i förskott?

Jag ska ändra mina tankar. Jag ger dem vingar…

IMG_7332

En underbar, svindlande tanke slår mig.
När vi firade svärmor 93 år.
I lördags.
Tänk om…

Tänk om jag har 20 år…
eller varför inte minst 25 fantastiska år…
FRAMFÖR MIG.

Minst 20 år.
PIGGA ÅR, ALLTSÅ!

Det är kanske nu det börjar; de bästa åren i mitt liv? Härom morgonen såg jag Molly Sandén sjunga sin nya låt ”Det bästa kanske inte hänt än”. Jag är nog 40 år äldre än vad hon är, men kan det vara så för mig också?

DET BÄSTA KANSKE INTE HÄNT ÄN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.