Det är aldrig för sent att bli den jag skulle kunna bli

Nu har jag gjort den längsta rubriken jag någonsin skrivit på ett blogginlägg. Den är sann. Och den känns lite uppkäftig. Det är bra.

I går bloggade jag om tålamod. En av mina sämre genar. I en kommentar fick vännen Lars-Erik mig att le åt uttrycket ”Gud ge mig tålamod. Genast.” Så är det.

Uttryck. Ordspråk. Citat. Aforism. Truism. Talesätt.
Vi möter dem ofta.
Förtjusas. Ibland.

Nu är jag på väg att snurra in mig i något; för vad är vad? Jag nöjer mig med att konstatera att jag tycker om att samla på bra saker som andra sagt; det må vara från filosofer som Aristoteles och Herakleitos eller från nutida citatsprutor som Tomas Gunnarsson.

Men citaten ska vara riktigt bra; för nog har det gått inflation att t ex på Facebook i tid och otid lägga ut olika budskap.

Det är inte jag som hittat på uttrycket ”Det är aldrig för sent att bli den jag skulle kunna bli”. Det är en kvinna, som skrev under en manlig pseudonym, som formulerade det tanke-värda budskapet.

Är vi flera som ibland säger ”jag undrar vad jag ska bli när jag blir stor”? Visst passar den frågan rätt bra ihop med  ”Det är aldrig för sent att bli den jag skulle kunna bli” .

Fast nog känns det som att det kommer mer och mer begränsning i vad man kan bli? Men än är utbudet av möjligheter gigantiskt.

Själv ska jag snart åka och träna på ”artrosgymmet”.
Jag skulle kunna bli vigare.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.