Tålamod; var hittar jag det?

Tänk att det ska vara så svårt att avstå från mobilens lockande hemligheter. Igår hade jag skärmfri söndag. Det gick hyfsat bra och jag fick en massa tid över. Men oj så många gånger jag var på väg att se OM något hänt. Jag kunde inte riktigt hålla mig. Kikade på Facebook 1 gång. Men  jag hade ju lovat mig själv att inte!

Någon har sagt att löften till sig själv är de allra viktigaste löftena. Det är att visa sig själv respekt och att förstå att man är värdefull. Fast en gång?

Idag började jag dagen med att visa respekt för min kropp och att jag lovat den träning. Populära artrosskolan på nätet, Joint Academy, har hittat för mig precis rätt nivå med sina övningar. Två övningar varje dag. Det tar nästan ingen tid alls att göra dem; så det är svårt att hitta ursäkter för fusk.

Idag gör jag tyngdöverföring (bilden) och trappträning.

Helgen har varit händelserik och trevlig. De små kvigorna och stutarna har fått flytta till en underbar sommarhage och korna Lilla Stjärna och Madicken, med ungarna Sol och Lotta, har fått TVÅ uppvaknande kavaljerer i hagen. Tjurarna Bill och Bull hämtades med hästtransporten igår. De uppskattade damsällskapet, men frågan är om Bull inte var allra mest förtjust i regnet och leran. Han tog sig en rejäl inpackning.

Tyvärr gör det rätt ont i knäna. Skitknän. Det kommer att ta tid innan acceptans råder när det gäller knäartrosen. Jag är rätt bra på det här med acceptans…. i alla fall när det gäller att propagera för dess nytta.

I levande livet, och för egen del, stöter jag på patrull just nu.

Och det är SÅ TRÅKIGT att jag inte bara kan kasta mig in i trädgårdsarbetet och att göra fint i ateljén, som under vintern fått härbärgera arve-pelargonerna. Jag klippte ner dem för några veckor sedan och nu är det dags för omplantering och utflyttning till Verandan.

Känns som att TÅLAMOD är dagens mantra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.