Det går att hitta glädje; även i värk

Två glada tankar slår mig den här morgonen. De har inte ett dyft med varandra att göra. Men jag tar båda ändå.

Den första är upplevelsen av två facebookgruppen om artros. En handlar om att leva med artros och den andra är fylld med tips kring läkemedel, naturmedel och träning. Och det glada som slår mig är att dessa båda grupper tycks sakna alla självutnämnda experter; de som det ofta kryllar av i grupper som handlar om hur man bäst tar hand om sin hälsa.

Här finns en ödmjukhet och välvilja som känns väldigt trevlig. Roliga grupper att besöka, trots att ämnet verkligen inte får en att bli glad.

Det andra glädjeämnet är förstås hunden. Vilken lycka att ha en Frasse. Även om hundpromenader inte räcker som mota-bort-artros-träning för mig.

Idag har vi redan hunnit med en lång härlig promenad och inspekterat kvigornas sommarhage. Ljuvligt väder, grönt gräs, blommor och mycket svansvift. Klart att jag blir glad av det.

Nu väntar en timme vattengympa. Det var flera år sen jag testade den träningsformen. Kanske kan det vara något igen. Jag har ”fått” passet av en vän som inte hade möjlighet att utnyttja det idag. Risk finns nog att jag tar i lite för mycket och får ont. I vattnet är ju alla rörelser så lätta.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.