– Gör om och gör rätt, sa Ingrid

Nej, nu ljuger jag. Ingrid sa inte så. Men jag är helt säker på att det var det hon menade. Så rubriken är snudd på sann.

Igår bloggade jag om alla de mediciner jag har ”kvarglömda” i medicinskåpet. Och sen skrev jag om att jag masserade in Voltaren gel i mitt onda högerknä.

Ingrids kommentar var klockren. Hon skrev:

Miljögifter! Voltaren gel förgiftar vatten varje gång du duschar
🤔 Tacka vet jag naturens apotek

Nu har jag precis masserat mitt onda högerknä med hemgjord Johannesörtsolja. Jag gjorde det igår kväll också.

Rannsakar mig själv. Så lätt det blir fel.

Jag kan lite grann om örter och deras fina effekt. Men när det kom i skarpt läge – då tog jag till potenta och kemiskt framställda läkemedel.

Om jag skäms? Absolut inte, Jag är inte sån. Men jag kan lätt le åt mig själv. Och till hur jag beter mig.

Vissa stunder lever jag för mycket i ”nuet”. Så är det definitivt när det gäller krämpor. När jag har ont upptar smärtan hela mig och alla mina tankar. Men så fort den är över, då ägnar jag den minimal tanke. Så det är till exempel därför jag sällan har migränmedicin hemma när den hemska huvudvärken ibland slår till…

Jag har skrivit det förr, och jag skriver det igen; jag har ofta för BRÅTTOM. Lägg därtill lite lathet…

Valet står i många fall mellan SNABBKUR eller BRA GRUNDARBETE. Jag har lätt för att glömma det goda grundarbetet. Och trots att jag gått örtpedagogutbildning och lever nära naturen så sitter tydligen inte örtterapi som ”hand i handske”.

Eller var det vinterns fel?
Artosen gav sig tillkänna när naturen vilade.
Då de torkade örterna sov på hyllan i skåpets mörker.
Jag famlade och fann…
… paracetamol.

Göra om och göra rätt. Stilla mig. Komma tillbaka till den jag vill vara?

-Du har verktygen, skrev Ingrid.

Ja, det stämmer. Jag har en del på hyllorna. Burken med björk t ex (stimulerande för njurarna) är orörd sen i höstas. Björk – gullris – nässla – rölleka – maskros; det blir ett bra te för njurar, lever och cirkulation. Stödjande för en kropp med artros i knäna.

Men undrar om jag inte ska slå på stort och plocka lite färsk björk, färsk nässla och färsk maskros under morgonens hundpromenad. Det kan sitta bra till förmiddagens mellanmål – och nästan som en manifestation för att också jag vaknat ur ”vinterns vila”.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.