Voltaren, Tradil, Diklofenak, Oxikodon; det låter som en rapplåt…

Jag flyger upp ur sängen. Sendrag. Pustar ändå ut, när det släpper en aning i vaden. Får snabbt tanken att jag ”borde kanske ta magnesium?”. Visst är det märkligt hur snabbt tanken ibland kan rusa iväg efter medikament.

Det var befriande att vakna, även om det  var abrupt. För jag drömde också. Har ägnat morgonen åt att hitta mitt klassrum. Oerhört pinsamt. En vuxen människa som inte hittar till klassrummet… Jag vågade inte fråga; jag bara letade.

Men nu när jag klarat av uppvaknandet, och också berättat om det, ska jag övergå till det jag planerat att skriva om idag.

Läkemedel.

Eftersom smärtan i höger knä tyvärr kommer oftare nu när jag börjat träna (och slarvat med att ta alvedon regelbundet) så kom förstås tanken: Vad smärtstillande finns egentligen i vårt husapotek? Så klart att här finns t ex paracetamol och ibuprofen. Sånt man brukar ha hemma. Och så ormsalvan och tigerbalsam som jag köpt någon gång efter jul. Då när det började göra mer ont. Och Voltaren gel som jag köpte häromdagen.

Men sen då? I det lilla vita skåpet, i städskåpet i tvättstugan. Vad finns där?

Tittar efter.

Är jag bra på att glömma hur mycket jag åt och vad som blev kvar efter höftbytet för flera år sen? Eller är jag en korp som tänker ”bra att ha”. Ifall att…

När jag läser listan får jag en märklig känsla.
Det blir till en melodi.
Som en klagosång.

Acetylsalicylsyra Apofri 500 mg
Bamyl 500 mg
Alpoxen 500 mg
Naproxen Mylan 500 mg
Naproxen Apofri 250 mg

2 x Alvedon Novum 500 mg
Paracetamol net 500 mg
Paracetamol Evola 1 g
Alvedon 500 mg
Tradil 400 mg

OxyNorm 5 mg
Oxikodon Actavis 5 mg
Oxycodone G L 5 mg
Tramadol Actavis 50 mg
2 x Treo

Iprensa
Ipren 400 mg
Dikolfenak Mylan 50 mg
Voltaren T 25 mg
Voltaren gel

Tigerbalsam
Ormsalva

Det är något som är sjukt. På måndag lämnar jag in det mesta på apoteket.

Annons

8 reaktioner till “Voltaren, Tradil, Diklofenak, Oxikodon; det låter som en rapplåt…

 1. Hellre: skicka dem till mig💜
  Har du slutat helt att ta smärtstillande?
  Min doktor har gett mig följande två alvedon morgon. Två alvedon em. Två alvedonoch en ipren kväll Ätit så i sex veckor ska på återbesök på fredag
  Har ändå ont
  På gym tisdagar. och fredagar plus en valfri dag till
  Hundpromenader varje dag
  Artrosen i axeln är nästan värst ty den värker varje sekund
  Höftartrosen gör inte ont när jag sitter men annars hela tiden

  Gilla

  1. Men så jobbigt att du har så ont. Det tycks som att våra liv är rätt lika just nu. Med skillnaden att du har mest ont i axeln och jag i höger knä.
   Nej, jag har inte slutat ta smärtstillande. Alvedon tre ggr/dag. Precis som du. Jag har också fått några antiinflammatoriska tabletter att ta till om de behövs. Men jag valde att testa med Voltaren gel istället. Och gym två dagar i veckan + långa huindpromenader varje dag.
   Nu har dock en vän påpekat Voltarens negativa miljöpåverkan…… så ikväll har jag smort in knäna med egen Johannesörtsolja istället. Känns bra i knoppen: hoppas på detsamma i kroppen.

   Gilla

   1. Fungerar de? Som hästägare vet jag ju att det är super för muskler. Men tycker du att du får antiinflammatorisk effekt också?

    Gilla

 2. Mycket sjukt, helt galet👍
  Bra beslut med inlämning till Apoteket.
  Lycka till med frigörelsen från smärtans grepp😘

  Gilla

  1. Ja, visst är det galet. Hela medicinskåpet fyllt med (för) gammal värkmedicin. Imorgon blir det plats för annat. Har hämtat upp hemgjord Johannesörtsolja från ateljén nyss; hade glömt att jag gjorde den i somras.

   Gilla

   1. Johannesört bör inte tas om man intager medicin mot högt blodtryck likaså Diclofenac

    Gilla

   2. Interaktioner är ett spännande och intressant område, precis som biverkningar. Tack och lov så är vi människor olika, så viktigast är att ha koll på sin egen kropp och hur den reagerar. Jag känner mindre oro för att använda Johannesörtsolja utvärtes än att ta ett piller med dikolofenac,

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.