Skrattet fastnade i halsen

”Garanterat fritt från….. ” Det uttryck dyker ibland upp när det handlar om mat. Och allergier. Idag såg jag uttrycket i ett annat sammanhang, men i samma härad. Även nu med en allvarlig innebörd.

Fast när jag först läste det så log jag. Skrattet var på väg.. Så fyndigt. Men skrattet fastande lite grann i halsen när jag tänker på hur många som mår dåligt av sin övervikt eller fetma. Och alla som kämpar så hårt för att gå ner i vikt. Och gå ner fort, istället för att ha fokus på hälsan.

Kristina Andersson är en av mina viktigaste inspiratörer, kanske den bästa, när det gäller hälsa och hälsosam mat. Det är hon som utlovar total frihet från underklädesbilder när hon coachar om hälsosamma matvanor online.

Jag tänker låna hennes ”skrivning” och använda den i den 16 veckor långa ”kursen” ATT ÄTA som startar i Facebookgruppen ”Medvetna ätare” i nästa vecka. Där utgår från vi från Ann Wikfalk och Veronika Ryds handbok som heter just ”Att äta”.

Jag hoppas också kunna hämta inspiration och mycket hårda fakta från Erik Hemmingssons nya bok ”Slutbantat”. Han är en av Sveriges ledande överviktsforskare och menar att den som förstår mer om hur kroppen fungerar kan hitta betydligt bättre lösningar än att banta när han/hon vill gå ner i vikt.

Och det är precis det som mindful eating handlar om och som också Kristina ”predikar”.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.