Väntar in dåligt väder…

Han tänker och skriver bra; han Hemmingsson. Och Olas bok är som en liten smällkaramell, med fantastiska illustrationer och regnbågen alla färger där inne. Jag tror att det finns massor med kloka saker att hämta från båda de här böckerna.

Ja, det känns faktiskt som att ovädret som ska komma idag kan bli till nytta. Det blir liksom mer legalt att häcka framför brasan med en bok i handen. Eller två.

Bara det inte blir strömlöst igen.

Men först väntar morgonjobbet. Jag slarvade med mockningen i hästarnas ligghall igår, så där finns mycket att köra ut. Och kornas ligghall ser alltid bedrövlig ut så här på morgonen. Så kläder på, vissla på hunden och ut i mörkret.

img_4121

Men när det väl är halmat i ko-ladan, när natten och morgonens bajshögar är dolda under nyutskakad guldglimrade halm, då börjar dagens väsentligheter.
(Bilden är från förra veckan, men snart kommer det att se ut också så där idag).  

Då drar jag fram en fåtölj till brasan, brygger gott te och försjunker mig i forskningen kring övervikt. I det myller av självutnämnda experter som fightas i bantningsbranchen är det skönt att hålla äkta experter i handen.

Om en knapp vecka drar vi igång mindful eating kursen ”Att äta” i Facebookgruppen Medvetna ätare. Fokus på hälsan och psykiskt välmående. Jag tror att jag kommer att ha nytta av Erik Hemmingssons bok när jag lotsar deltagarna framåt i den ”kursen”. Och än är det inte för sent att hoppa på, för de som vill vara med.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.