Yoga; perfekt för bråttom-typer som jag ?

Jag har aldrig tänt ordentligt på yoga. Förstår inte varför… Qigong med de mjuka rytmiska rörelserna kom jag att älska för några år sen. Höll på mycket aktivt i några år, men sen rann qigongen liksom ut i sanden. Eller snarare var det väl så att något annat intressant dök upp. Som behövde tiden.

Men yoga; nä, jag har försökt några gånger. Men har inte känt harmonin… trots att jag  vet att yoga borde vara perfekt för bråttom-typer som jag.

Jag har bråttom. Nästan jämt. Trots att jag absolut inte behöver ha det.

Någon mer som har bråttom trots att han eller hon inte behöver ha det? Jag har all tid i världen… ändå hastar jag fram i det mesta jag gör.

Ibland kommer jag på mig själv där i hastandet…

…och tar det lugnare med halmen i famnen, när jag halmar hos korna.

… och bäddar med fokus på bäddandet.

… och dricker mitt te i långsamma klunkar.

… och går så långsamt på Frassepromenaden att jag ser att hunden blir förvirrad.

Det finns nog något inbyggt i vissa människor. Att VI VILL BLI KLARA med det vi håller på med. Jag var inte sån förr; då startade jag projekt efter projekt och sprang vidare utan att göra färdigt.

Numera är det annorlunda. Jag vill fortfarande göra en massa saker. Vill starta många ”projekt”.

Men numera vill jag GÖRA KLART. Undrar om det är därför jag har bråttom också nu för tiden… Bli färdig; plötsligt har det blivit väldigt viktigt.

Fast det känns (ibland) som att det börjar gå åt rätt håll. Med att ta det lugnare alltså. Oftare och oftare blir jag MEDVETEN om att jag hastar fram; och kan därför stanna upp.

Jag börjar till och med tänka fram nya ”projekt”/lösningar som ytterligare ska hjälpa mig att växla från ”bråttom-typ” till ”släntrare”. Och det är där vännen Elisabeths morgonyoga kommer in.

Just att det är på morgonen känns bra. Att starta dagen på en yogamatta INNAN man har hunnit varva upp. Att börja med att varva ner istället – kan det vara en bit av lösningen på vägen mot mer släntrande?

Eller är det en riktigt dålig idé? För när jag tänker efter så är det ju massor med saker som jag måste hinna bli klar med, innan jag ligger där på yogamattan.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.