Nytt år. Bättre år? Vad har du lovat dig?

Jag sitter och vickar lite. På en pilatesboll. Helt okej när jag har ett Discoveryprogram om Island framför ögonen. Och sen ser jag en historia om Roquefortost. Blir liter sugen på den mycket speciella osten.

Jag hade nog aldrig sett de här programmen om det inte var så att min sjukgymnast föreslagit bollsittning. Förutom bollsittning ska jag stå mot en vägg och trycka bort svanken. Med tiden med allt rakare ben. Och sen ska jag stå på ett ben på mjukt och vingligt underlag. Utan att vingla.

Det känns inte mycket till som träning för mitt onda knä. Men hon hävdar att det kommer att göra underverk med tiden. Tillsammans med några andra balansövningar, motionscykeln och ”sträck på dig”.

Jag behöver hitta bättre balans; sen höftoperationen för fem år sen har jag nog konstant belastat höger sida mer än väster sida; för att skydda den opererade höften. Till slut verkar det som att någon säger ifrån; mitt högra knä.

Jag ska ju gå i fjällen i höst; så inte ska ett knä få stoppa mig.

Och just idag, så här på det nya årets första dag är det ju enkelt att skärpa till sig. Den stora tillskärpardagen kanske?

Fånigt egentligen.

Visst är vi människor lite märkliga…. som behöver hänga upp nyttiga aktiviteter på sånt som t ex det nya året. Precis som att det skulle gå lättare då. Eller gör det kanske det?

Jag har inte gett några nyårslöften. Men det känns ändå lite grann som att jag startar om. Framför mig ligger förhoppningsvis en oändlig mängd oskrivna blad.

Vad kommer det att stå på de bladen? Mina blad? Dina blad?

Jag slår till med en sak till, nu när det ändå är nytt år. Jag känner absolut att min kropp mår bättre av mindre socker och mindre vitt mjöl; så jag ska dra ner ytterligare där. Men det är svårt eftersom jag är en ”antingen-eller-människa”. Och jag vill faktiskt ibland äta både godis och goda bakverk.

Men just idag är det ju inte svårt att avstå snabba kolhydraterna.

Pizza till middag? Nej, den längtan finns inte alls. Det får bli fisksoppa med ett gott vitt vin till. Vin? Ja absolut. Vin är inte mycket snabba kolhydrater, men där finns förstås gott om kalorier. Men de har jag slutat att räkna.

middag

Nu: mot köket!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.