Ladugårdsjobb i pyjamas

Jag drar överdragsbyxorna och Fristadsjackan över pyjamasen. Stoppar ner de bara fötterna i de varma stövlarna. Redo för morgontjänst!

Jag har svårt att ligga kvar och dra mig i sängen, oavsett vardag eller helg, när jag vet att hästarna längtar frukost. Vanligtvis brukar jag förstås klä mig ”normalt” innan jag går ut, men så här i helgtider känns det mysigt att sen återvända till pyjamasläge, långsam frukost och lite tv-tittande på morgonen. Innan dagen sätter igång på allvar.

Planen var att snabbt ge hästarna frukost och sen tillbaka in i värmen igen. Men  så ser jag att korna, kvigorna och kalvarna redan har lämnat sin ligghall och är ute på fältet. Och då kan jag inte motstå att halma i deras ligghall; pyjamas och bara fötter till trots. Byter de sköna varmfodrade stövlarna till lite mindre sköna gummistövlar…

Med nio djur härinne samtidigt är det trångt. Och när de tillbringat en natt här är det också rätt skitigt. Mycket ren halm behöver spridas ut.

Jag halmar helst själv; speciellt kalvarna blir busiga och glada om de har möjlighet att ”hjälpa till”.  Så det gäller att passa på när man ser att alla är ute.

Kanske undrar du över kassarna som står där mitt i ligghallen… Det är halm också i dem; halm som jag tar med till hästarna. Bra för hästmagar med extra strå och fibrer. Precis som för människomagar.

En halvtimme senare var jag inne igen. Äter frukost i pyjamas precis som vanligt folk gör en söndagsmorgon. Och därute är djuren nu framme vid foderhäcken och käkar mellanmål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.