Välkommen till Farmors ”värsta” jul; nedräkningen

Dag nr  -3.

Nu ska det bli en jul utan tidigare like i vårt hem. Det är i alla fall ambitionen. Häng med om du vill bli road och ”oroad”.

Men gör inte som jag; om du inte har all tid i världen. För jag vill verkligen från början säga (ifall någon inte förstår) att denna månad och alla inlägg ska betraktas med stor skepsis och mest som underhållning; det är inte mänskligt att kunna göra ”värsta” julen för den som inte har allt tid i världen. Basta! 

Egentligen är jag inte mycket för högtider och för helghysteri. Det blir liksom helg ändå. Framförallt när det gäller jul. Även om vi inte har någon julgran inne. (Fast i år ska vi ha det).

Det är möjligt att min coola inställning till julen bottnar i att jag aldrig tagit mig tid att fixa till den ordentligt. Jag har jobbat in i det sista.

Eller haft något djur som blivit sjuk, så att inga förberedelser hunnits med. För i vanliga fall brukar jag starta med förberedelser ett par dagar innan julafton. Och då hinner man inte göra särskilt mycket.

Och, som sagt, det blir ju jul ändå; och det enda som egentligen känns viktigt för mig är att vara tillsammans med de man älskar mest; familjen.

Men i år ska det alltså bli annorlunda i vårt hus. Kan man tro på det? Nej, det räcker inte med att tro. Man måste sätta fart också. Man måste ”göra” jul.

Så nu sätter jag fart! Häng med om du vill. Kommentera gärna här i bloggen.

Några förutsättningar för att det ska bli bra:

✔️ Börja dagen redan i morgonrodnaden. Så att du hinner börja städa och blogga innan det är lunchtid.

✔️ Tänd en brasa och drick flera koppar kaffe.

 

✔️ Blunda för att hunden ligger i soffan. Han ligger lugn och du slipper uppvaktning för att gå ut på långpromenad. Förresten är det -14 grader kallt ute.  

✔️ Affirmera att alla djuren mår bra hela dagen, att avloppspumpen inte går sönder och att hunden fortsätter sova på soffan. För annars kommer du inte att hinna det du tänkt göra.

PS: ”Värsta stråket” är det underbara namnet på den lilla stråkorkester som barnbarnen spelar nyckelharpa och fiol i. Så mycket glädje och entusiasm finns där. Och nu ska jag se om det går att kännas detsamma inför och under julen; liksom ”värsta” julen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.