Efter en sömnlös natt

Ny dag. Nya möjligheter. Idag ska jag för första gången i mitt liv göra en kinesiologisk undersökning och behandling. Det ska bli så spännande.

Natten  var inte lika spännande. Den var till stor del sömnlös.

För inte går det att sova när hjärnan går för högvarv. Och alla tankarna slåss för att stå längst fram.

” I början på juli ska vi och du gå Kungsleden. Abisko – Kebnekaise – Nikkaluokta. Ja, det ska vi. Och vi ska börja planera redan nu”. Sa tankarna.

” Jag behöver nog sova. Vi kanske kan planera imorgon”, försökte jag.

”Nej,vi planerar NU”, sa tankarna som inte ville släppa greppet.

Har du varit med om det här någon gång? Att hur mycket du än vill sova så tar tjattret i huvudet fullständigt över.

Efter några timmar lugnade de sig. Äntligen. Då hade planerna tagit form. Ordentligt. 

Vissa platser finns för alltid i mitt hjärta. Första gången jag var här var för 55 år sen. 
Annons

2 reaktioner till “Efter en sömnlös natt

  1. God morgon!
    Många gånger var även jag sömnlös och tankarna styrde mig helt på natten när jag jobbade. Jag gick då upp och noterade ner tankarna i punkter o tog tag i dessa morgonen därpå. Om jag fortfarande kände mig uppstressad och splittrad gjorde jag några yogarörelser o andades. John Blund kom tillbaks o jag somnade sött igen. Kanske något att ta fasta på. Ha det så gott och planera den härliga vandringen.

    Gillad av 1 person

    1. Jo, det gäller verkligen att få stopp på tankarna. Men jag tror att jag var så trött att jag inte ens kom på den tanken i allt tjatter som pågick därinne i huvudet. Kroppsscanning och medveten andning brukar annars fungera rätt bra. Jag minns också hur det var när jag jobbade natt på Norrtelje Tidning. Då fortsatte jag att redigera med typometern i hand, även när jag lagt mig. I samma takt som i verkligheten…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.