Kombucha; förändras jag nu?

Tja, jag kanske inte förändras just nu, men när jag väl börjar dricka den ädla drycken; vad händer då?

Ikväll satte jag nämligen mitt livs första kombucha. Förväntningarna är stora. Både därför att jag förväntar mig en supergod måltidsdryck, med bubblor i champagneklass. Men framförallt därför att kombuchan allt mer kopplas till det som väntas bli nästa stora genombrott inom medicin och hälsa; kopplingen mellan tarmbakterier och hjärnan.

Kombuchan är supergodis för våra tarmbakterier. Och nu är vi i den tiden då forskarna börjar förstå allt mer av hur och varför tarmbakterierna är superviktiga både för vårt immunsystem och vår hjärna.

Så spännande. Det tycks finnas viktiga samband mellan tarmfloran och allt emellan alzheimer, adhd, depression och stress.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.