En riktigt klurig gåta om Rimbo nya skola!

inte dum

Jag blev rätt full i skratt när jag såg t–shirten (på bilden) på Rimbo marknad tidigare idag. ”Jag är inte dum, har bara  otur när jag tänker.” Kan det ligga något i det citatet för min personliga del?

Ni vet säkert att jag intresserar mig för Lagen om offentlig upphandling (LOU) och om upphandlingen av Rimbo nya skola och kulturscen gått rätt till. Fast just nu handlar det nog bara om skolan. Kulturscenen verkar ”tappad på vägen”, men kommer förhoppningsvis tillrätta när politikerna beslutat om 14 extra byggmiljoner; som de lovade under valrörelsen.

Men åter till skolbygget och t-shirtens budskap. Är jag dum? Fattar jag ingenting? Det var ungefär det jag fick veta när jag pratade med kommunens kommunikationschef i morse. Man kan nog lätt påstå att han inte hade några högre tankar om min begåvning. ”Det står ju i tidningen att det inte var ett lämpligt anbud”, menade han.

Oj, nu blev det lite svårt. Tänkte jag. När han sa så. Det står i tidningen – alltså är det sant; ja, jag fick verkligen intrycket av att det var så han menade. Men allt som står i tidningen behöver ju inte vara sant. Framförallt inte om det är ett citat från någon som blivit intervjuad. Eller?

ANBUDET VAR INTE LÄMPLIGT.

-Och då är det nästan alltid ekonomin det gäller att man får ett anbud som överstiger investeringen, sa upphandlingchefen vidare intervjun.

Credentia lämnade ett anbud helt i enlighet med kommunens förfrågan.

Hur är det möjligt att ett anbud inte är lämpligt när anbudsgivaren svarat ”rätt” på alla frågor som kommunen ställt och accepterar den ersättning för jobbet som kommunen angivit i förfrågan?

Visst är det som en gåta? En riktigt klurig gåta!

Någon som har lösningen? Jag tror att jag kan presentera den imorgon, men det vore kul att veta om någon, ej inblandad i den här historien, har något svar eller gissning.

 

 

 

 

Annons

2 reaktioner till “En riktigt klurig gåta om Rimbo nya skola!

  1. Spännande att följa ditt grävande! Lycka till med fortsättningen. Det behövs sådan som du som kan ställa dom rätta frågorna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.