Många slingrar sig just nu…

omfattning

I dagens NT ser vi ritningar från olika tidpunkter på Rimbo nya skola; som ”likt en orm ömsar skinn”. Bra beskrivning där av  reportern. Kanske kunde man också tillägga att det är många som slingrar sig som ormar just nu.

Jag tycker att det är glasklart att kommunen gick ut och handlade upp en anläggning som bland annat skulle ha rundade former. Men icke då! – Det har inte lovats en skola med rundade former, påstår kommunikationschef Lindberger. 

Jag kommer att tänka på den gamla TV-tävlingen ”Vem vet mest”; fast här är det precisa motsatsen. Många, som åtminstone borde veta en del, vet inte så mycket. Det är i alla fall så som jag uppfattar det hela. Men jag kan ju ha fel….eller?

”Hela upphandlingen är märkligt upplagd. Ett riktpris på en byggnad som man inte ens visste hur den skulle se ut. Hur ska någon kunna lämna ett vettigt anbud på de villkoren”, skriven en kommunstyrelseledamot till mig. 

Jag ger honom rätt i den åsikten. Om det vore så. Men han har fel i sak; för hur kan man tro att kommunen gör en upphandling på en byggnad utan att tala om hur den ska se ut? Och hur kan man tro att någon lämnar ett anbud på något som man inte vet hur det ska se ut? 

”Politikerna har beställt en skola för x antal elever och för 110 miljoner kronor”, säger kommunikationschefen. 

Tja, det är möjligt att politikerna gjort det….. MEN det var inte det som kommunen gick ut med i upphandlingen. Där står väldigt tydligt att det är en totalentreprenad som omfattar en fullt färdig och fungerande anläggning och utförande i enlighet med förfrågningsunderlaget.  

Och bland handlingarna i förfrågningsunderlaget finns omfattande ritningar på hela anläggningen. Där kan vi bland annat se en skola& kulturskola med rundade former och en totalyta på 4297 kvm. Och en kulturscen med totalytan 921 kvm. 

Jag tror att det skulle vara bra om någon på upphandlingsavdelningen skrev ut förfrågningsunderlaget åt kommunikationschefen. 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.