Livets ”tack” för att jag står ut…

CF84353A-C4DE-400A-98DD-EACDF485BC5B

Det bor en orosunge i min mage. Och i solstrimmorna på golvet dansar dammråttor och hundpäls. Men bortsett från det så är den här morgonen en sån morgon som alla förknippar med det goda livet på landet. Drömmorgon. Avundsvärd morgon. Idyll.

Och belöningsmorgon för den som bor på landet i både värme och kyla. Det här är en sån morgon som känns som Livets ”tack-för-att-du-står-ut” när kylan viner runt husknuten, snödrivorna gör vägen oframkomlig och vattnet i stallet har frusit.

Klockan är inte mer än tio och jag har redan gått över 10 000 steg. Jag tar en kopp kaffe till och tar fram några bilder från morgontimmarna för att bjuda er den känsla jag har just nu.

IMG_9351

I det lilla gänget borta vid busshållplatsen står  Holger, 11 år på söndag. Tillsammans med klasskompisar är han på väg till Norrtälje för ”Schack-fyran” (skrivs säkert på ett annat sätt, men vad vet jag… de ska i alla fall spela schack, så mycket förstår jag.) Holger tog cykeln, medan Milla, 8 år, tog käpphästen och jag apostlahästarna upp till Ekebyholmsskolan, där båda barnen går.

Tänk att kunna gå eller cykla till skolan på grusväg och bland spirande grönska; nog är väl det lycka för en unge. Eller bara för en farmor som önskar att många barn fick ha det så?

Frasse och jag fortsatte sen promenaden. Plockade de första vitsipporna. Och blåbärsris; snart slår det ut.

2D745CE5-B7DD-4022-9534-5BC50CC038E2

Snart kommer också gräset. De första spirande stråna finns där redan bland eklöv och föne. Hästarna står fortfarande inne på natten. Den här morgonen frustade de längtansfullt när jag tog dem över vägen till sjöhagen. Det lutar åt att de nu får tillbringa också nätterna utomhus.

D1B7AE2C-86F6-4625-8771-C9F7F671084F

Här är min orosunge. Det är Elsa, som ligger där bakom kossan Lilla Stjärna, som oroar mig lite. Elsa är förstföderska och visar tecken på att kalven kan komma närsomhelst. Samtidigt är son och sonhustru – de som kan det här med kalvningar -på väg västerut för några dagar. Vill inte, vill inte, vill inte att kalven ska komma ut nu.

IMG_9367

På vägen in till dagens första kopp kaffe hinner jag inspektera trädgårdsbacken nedanför huset. Nog hög tid att kratta och klippa bort det gamla. Kanske är det trädgården som borde få den här vackra dagen. Shorts, är det tänkbart redan nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.