Lalla; jag vill sitta som du

IMG_9345 (redigerad)

Jag har en vacker tanke som följt mig hela livet. Den återkommer med jämna mellanrum och nudags har jag nog tänkt den tusentals gånger.

Den är så här: ”När jag blir gammal ska jag sitta som Lalla i en korgstol i trädgården. Under äppelträden. Med en lång svepande kjol. Bara sitta, inte göra någonting. Möjligtvis berätta sagor; om det finns några barn som är intresserade av sagor när jag är gammal”.

Jag kallade henne Lalla och hon fanns på jorden under mina tre första år i livet. Av vuxna kallades hon Bolla, men hennes riktiga namn var Ingeborg. Hon var född 1875 och var syster till min morfars mamma Maria.

Bilden på Lalla i korgstolen i trädgården har alltid stått framme i mitt föräldrahem. Jag glömde att fråga ”varför?” Numera finns den lilla bilden hos mig.

Stolen som Lalla sitter i på bilden finns också hos mig. Den, och ytterligare en likadan stol. Men det är tveksamt om jag kommer att kunna sitta som Lalla. För stolarna är i så dåligt skick att risken är stor att de kraschar om man slår sig ner lite för tvärt i dem.

IMG_9315

Jag letar någon som kan laga dem. Till slut hittade jag Larsson Korgmakare på Skeppsbron i Stockholm. Kanske kan de hjälpa mig, men Erica Larsson som än så länge bara sett stolarna på bild är lite tveksam. Både därför att stolarna ser ut att vara tillverkade i pil, och det arbetar de inte med, och därför att så här gamla stolar är så sköra.

Erica L skriver i sitt mejl: ”Det är bra att du inte använder dem utan har dem som konstverk! De är verkligen fina!”

Fast jag hoppas ju så mycket på att kunna använda åtminstone en av dem… så jag ska nog ändå köra över den ”bästa” till Larsson Korgmakare någon dag under sommaren. Kanske en dag då äppelträden blommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.