Jag tror det räcker med stålborste!

BCED0970-DE00-4580-AE89-09064C84B7D5

Under några dagar har jag funderat över hur jag ska få snits på det vackra, men rostiga bordet med kopparskiva. Jag gillar ju rost; men inte när mängden är sådan att jag blir brun om händerna och får fläckar på kläderna när jag kommer åt bordet.

Jag niger och tackar för alla råd jag fått på Facebook, både i egna loggen och i gruppen Lantligt och inredning.

I går kväll gick jag till verket. Valde bort bl a blästring, gasol-/linoljebränning och cocacola. Bordet behöver inte alls bli perfekt rent från rost, tvärtom har jag gärna rost kvar. Men det får inte kladda av sig.

Efter lite letande i f d traktorgaraget hittar jag en stålborste. Och medan hästarna förnöjt tuggar på kvällsmaten bearbetar jag det rostiga bordsunderredet. Det kommer att ta en stund att ”borsta” bort lagom mycket rost. Men det blir så fint där borsten (och jag) gnuggat oss fram. Redan efter halva ”mellanskivan” kommer en bra känsla. Dock är jag lite nyfiken på hur lätt det skulle gå att få bort rost med en bikarbonatpasta. Så jag kommer nog att testa det också. Bikarbonat står på dagens ”handla-lista”.

Och när bordet känns okej är det dags för nästa ”rost-projekt”. Jag har tänkt hänga upp armeringsgaller i taket i en del av rummet. Spanar bland de galler som ligger på ett gammalt flak sen sonfamiljen byggde sitt hus. Tja; man kan ju säga att järnen är rostiga… Men snygga!

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.