De gamla möblerna hämtas fram igen

 

Efter en härlig helg i stan med goda vänner och födelsedagsfirande (inte mitt) har jag landat hemma på gården igen. Och under eftermiddagen kunde jag åter djupdyka i planeringen av ”Farmors magiska rum”.

Det är så roligt. Faktiskt nästan ofattbart kul. Letar i gömmor och gamla lådor, på vinden och i förrådet. Så mycket saker vi har… Trots att vi kastade så mycket när vi flyttade från Rimbo och ut hit till Ekeby.

Tanken med det magiska rummet är att fylla det med minnen, värderingar, visioner och vackra saker. Jag har överflöd av alla fyra.

Från de djupaste gömmorna i förrådet, dvs längst in och under tunga solstolar drar jag fram både kopparbordet och morfarsmosters gamla korgstolar.

Är stolarna i sånt skick att det åtminstone går att laga den som ser bäst ut? Jag hittar en korgmakare på Skeppsbron i Stockholm. Skickar en bild med stolarna och hoppas på glädjande svar. Stolarna är så otroligt vackra, men just nu i skick att det inte går att sitta på dem.

Kopparbordet har rostat under åren i förrådet. Jag gillar rost. Men här är det lite väl mycket även för min smak. Jag lägger ut en fråga på Facebook; hur tar man bäst bort rost?

Jag får många svar. Långt fler än jag tänkt mig. Så det blir nog att ta sig en funderare på vilket sätt som är bäst mellan ketchup och blästring.

Innan kvällen blev natt hann jag också med att lägga ut en ljuvlig blå ny matta, inköpt på IKEA, och de blå ryorna som legat nedpackade i säkert tjugofem år. Så vackra de är. Och knutna av mammas faster Ruth och av Roffes farmor.

IMG_9316

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.