Varför fyller alla ”borden” hela dagen?

hemmafru2

Jag tar morgonens andra kopp kaffe och en ordentlig funderare över hur jag ska lägga upp den här dagen. Jag har så mycket jag vill göra… och en massa som jag bör/måste göra. De sistnämnda görandena, sett ur mitt perspektiv, tar alldeles för lång tid.

Nu kommer säkert någon och säger att man bör/måste INGENTING. Jag brukar också påstå det ibland. Men det är lätt att säga så; långt svårare att leva så.

Lika fången som hemmafrun på bilden kanske känner sig kan jag känna mig när jag tänker på alla ”borden”. Mina ”borden” fyller lätt en hel dag. Många av dem är mycket trevliga, men de behöver tid.

Det är bara att sätta igång. Ta ut hästarna. Fodra hästarna. Fodra kossa & kalv. Mocka hos kossa & kalv. Hämta mer halm till kossa & kalv. Köra vatten till hästarna. Köra vatten till kvigorna bort vid garaget. Fylla på vatten hos kossa & kalv. Halma hos korna. Känna på kojuver för att kolla om fler kalvar är på gång. Halma hos tjurarna. Kolla att det inte är bajs i vattenkopparna. Plocka ur och i diskmaskinen. Vattna blommorna. Gå på långpromenad med Frasse. Dammsuga. Kasta vissna blommor. Plantera lökarna från utblommade påskliljor. Mocka i stallet. Hämta tidningen. Läsa tidningen (när då?).

Och när allt det är gjort?

DÅ SKA JAG …. boka tid för behandlingar åt vän & mig själv på Rånäs slott, boka födelsedagsaktivitet till barnbarn, boka om tandläkartid, hämta nya ögondroppar på apoteket…

Och när allt det är gjort?

DÅ SKA JAG…

… ja, då kanske jag äntligen får tid till att gå ner i ateljén och fortsätta mitt stora omgörningsprojekt.

Nej, jag klagar inte. Jag älskar mitt liv. Men ibland känns det som att man är igång och jobbar hela dagarna utan att det märks.

 

 

Annons

2 reaktioner till “Varför fyller alla ”borden” hela dagen?

 1. Skulle du verkligen vilja att någon bara rapporterade av att ”nu har Frasse fått sin promenad”? Medge att du gillar dina sysslor, egentligen? Vad skulle du annars göra? Dra igång ett nytt projekt?

  Gillad av 1 person

  1. Haha…, nu har du läst lite slarvigt. Jag skriver ju att jag INTE klagar och att jag älskar mitt liv.Och att många av mina ”borden” är mycket trevliga. Men de behöver tid. Jag är rätt dålig på att ta vara på tiden och på att ”jobba undan”. Går istället där och såsar och tänker på allt jag både vill och borde.
   Och jag har ju dragit igång ett projekt – fixa till ett MAGISKT RUM – och det behöver tid…..Och om några dagar lockar trädgården till krattning och vårarbete.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.