Kaos. Hur ska det bli?

0FF658D4-152E-4605-B16C-51A1ECB67300

Nej, ingen fara. Visserligen känns det just nu både som att Natten är dagens mor och Kaos är granne med Gud. Men min förvirring är minimal jämfört med vad jag antar att både Stagnelius och Norén kände, när de skapade/använde de bevingade uttrycken.

Jag försöker bara få lite struktur i mitt liv. Och just nu i min fysiska tillvaro.

Jag älskar det enkla, sparsmakade och rena. Gillar att ha det avskalat. Inte en massa prytt och prylar överallt. Vårt hem har högt i taket, rymd och luft och få saker på fönsterbrädor och hyllor.

Men i mig finns också en liten del som älskar värmen i ett överfullt rum; småsaker, vaser, kuddar, glitter och tofsar, burkar och lådor, hemligheter och massor med tingel tangel. Den ”delen” har varit rätt nedtryckt de senaste åren.

I stallbyggnaden har jag en ateljé. Också den är/var i stil med huset; några vackra gamla möbler och…  ja, rätt avskalat. Men just nu ser det ut som på bilden. Kaos.

Häromdagen var jag hos vännen Karin. Hela hennes hem är som att kliva in i en saga. Ljuvligt. Inspirerande. Glädjefyllt. Men själv skulle jag aldrig stå ut med så mycket underbara ting och så MYCKET runt omkring mig hela tiden.

2DAC0E72-7FBB-441B-B75F-338E5231B59F

Jag gissar att ni förstår att den här bilden är från Karins hem. Och det var när jag stod i det rummet som jag plötsligt förstod.

Jag kan skapa mig det varma och ”överfulla” rummet. Det räcker med ett rum. Jag behöver inte göra om hela huset. Nej, jag behöver faktiskt inte ens ha rummet i huset.  Jag kan göra om ateljén!

F5226D30-2286-45C9-A6F5-53F4D40ACB6BSå just nu är det kaos i ateljén. Men snart hoppas jag kunna hälsa mina vänner välkomna till mitt sagolika rum. Och jag har tömt det hemlighetsfulla skåpet på allt arbetsmaterial som tronat därinne; ull, målarfärger, anteckningar, penslar, halvfärdiga saker…

Ett hemlighetsfullt skåp måste ju vara fyllt med spännande saker. Örter, bilder, spetsar, sagoböcker…

 

 

 

Annons

3 reaktioner till “Kaos. Hur ska det bli?

 1. Härligt skrivet om ”kaoset”. Jag fastnar för, att du har en underbar ateljé – man blir lätt hemmablind . Kanske behöver man få påminnelser utifrån ibland. Du kom helt klart fram till en fin lösning på detta kaosproblem. Eftersom du vill ha det sparsmakat men vet att en del av dig gillar många detaljer på liten yta, så är det ju toppen att fylla ett rum med massor av ting. Det gäller, som jag ser det, att försöka att inte stressa upp sig inför sådana här tankar. Utan i stället ska man bli glad över att tankarna och behoven kommer över en. Den dag de inte kommer längre – då är det illa. Lätt att vara klok inför sina medmänniskor. Inte alltid lika lätt att hantera sig själv. Små tankar från ett mycket regnigt och blåsigt Antibes. Anki B

  Gillad av 1 person

  1. Hej. Här är ett ljuvligt väder och jag kan ha ateljédörren öppen medan jag fixar. Termometern visar på plus 10, men i solen är det förstås mer.
   Jag känner allt lite stress-lycka, även om den landat lite nu. Men första natten efter att jag fick fixa-om-ateljén-idéen var det omöjligt att sova. Tänkarna slogs om företräde. Nu är det lite lugnare. Mest bara kul.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.