Nej, nu räcker det

IMG_7959.JPG

Nu är jag trött på världsliga besvär som råttgnagd vattenledning, brunnen avloppspump och en del annat elände, som jag dock tänker undanhålla er från.

Livet på landet är inte alltid ett Bullebyliv.

Men allt ”elände” är ändå väldigt världsligt. Så vad då? Man blir lite trött. Lite sur. Lite uppgiven. Men… Så länge familjen och djuren mår bra så är livet ändå helt okej.

Och det finns också sånt att glädja sig åt; bror Janne är på väg tillbaka till Ösby och vännerna Torbjörn & Heidi skickade med några fina pumpor när Frasse och jag var i Knutby för en stund sen.

Roffe får köra runt Arninge och hämta ny pump i eftermiddag. Fast rörmokar-Janne har varslat om att det blir byte tidigast imorgon eftermiddag. Troligen lördag. Så vi får vara sparsamma med att spola och diska…

Jag själv ”ska bara” halma ligghallar och köra vatten till hästarna. Sen ska jag tända brasa och fundera ut vad jag ska göra med pumporna. Soppa med apelsin& ingefära, paj med pumpafyllning eller kanske ugnsrostad pumpa. Något som har ett mer spännande och ovanligare förslag?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.