Måndag. Igen.

Å så var det måndag igen. Rätt skönt. Vardagarna har sina återkommande rutiner. Några av dem är redan klara.

IMG_7888

BARNBARNSFUKOST
Några dagar i veckan kommer barnbarnen vid 7-tiden. Medan föräldrarna är på väg till sina jobb eller redan igång på arbetet har en jag en stund med två underbara och kloka barnen. Och nu börjar de bli så stora att de slutat retas och slå på varandra. Eller var det ett undantag idag?

Tänker ofta på att jag gillar att prata med barn. Och nu, när de hunnit bli 8 och 10 pratar vi inte bara. Vi diskuterar.

Som den curlande farmor jag är så bakar jag bröd nästan varenda morgon som de kommer… Vill ni veta en hemlighet? Nybakat bröd gör att man inte behöver truga eller tjata om att de måste ha något i magen innan skolan.

HÄSTFRUKOST
Och det är flera som är hungriga. Nu finns bara 3,5 häst här på gården. Så det går snabbt att ge dem morgonmålet. Vill man känna sig uppskattad? Då ska man ha islandshästar och Frassehund. Båda arterna älskar det mesta som är ätbart. (Om vi har halva hästar? Beror på hur man räknar. Halvan är föl.)

IMG_7883

När ungarna är utfodrade och hästarna är utfodrade börjar det bli dags att fundera över dagen. Hundpromenad förstås. Himlen ser till och med lite blå ut idag. Kanske ännu en höstsommardag 🙂 Men jag borde nog ta bort lavendeln och kryddväxterna från altanen. De vill nog ner i backen nu.

IMG_7889

Nä, nu är det dags att sätta fart! Fast först en kopp te och en macka.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.