Lyssnar du på dig själv?

IMG_7875.JPGBrottas du med din vikt? Eller med din hälsa kopplad till vikten? Då kan du läsa vidare. Om du är nöjd som det är; strunta då i det här inlägget. För det här handlar om vikt, mat och hälsa.

Lyssnar och litar du på din kropp? Eller litar du mer på allt ifrån självutnämnda experter till de som har mycket vetenskap under fötterna.

Jag skyggar rejält för de självutnämnda; de som så gärna ger andra råd så fort de snappat upp något i media eller i vänkretsen. Som har noll koll på källan till det de förmedlar. Jag är ibland också tveksam till alla ”halvexperter”, dit jag väl själv kan räkna mig. Hur torrt har vi under fötterna? Vi vill så väl. Men hur mycket kan vi?

Bästa experten borde väl ändå den vara som går omkring i kroppen? Men inte räcker det väl med att lyssna på sig själv? Och vågar man det? Och kan man verkligen lita på sig själv  🙄 Vågar du?

De här tankarna kom idag igen. När jag såg Nyhetsmorgons både inslag på temat mat – hälsa – vikt. Forskarna som skrivit boken ”Frisk utan flum” sa mycket klokt. Det gjorde också killen som gått ner i vikt från 200 kg till 75 kilo. Båda inslagen hittar du säkert på TV4-play.

IMG_7867.JPG

Jag kommer att beställa boken idag. Och läsa den i ett huj. För jag tror att mycket som står där är sånt jag själv i grunden tror på, men inte riktigt vågar stå upp för eftersom det går rakt emot det som majoriteten av de vikt-/hälsointresserade TROR är sant. Eller åtminstone det som MÅNGA TROR är sant. (Kan det ha något att göra med starka kommersiella krafter?)

Det ska bli spännande att se om jag har fel eller rätt.

Under tiden lägger jag ännu mer grönt på tallriken. För även om jag frossar i grönt VARJE DAG så har jag svårt att komma upp i 500 gram. Fast frågan är ju också; måste jag det?

Visst är det härligt förvirrande det här med hur man bör äta 😂

Annons

2 reaktioner till “Lyssnar du på dig själv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.