För stressigt i livet? Skapa nya vanor!

Kul med alla reaktioner på ”projektet” #farmorsnyavanor. Från hejarop till ifrågasättanden och roliga förslag. Och jag må säga att det var länge sen det var så välstädat i vårt sovrum som det är nu.

Har sovit så gott hela natten. Möjligtvis drömt om manglade lakan. Det hade varit kronan på verket. Men mangeln gick sönder för något år sen och det har inte blivit av att laga den…

Läser gammal artikel i Svenskan om nyttan med vanor; de minskar stressen. Det kan ligga något i det.  Utan att så mycket tänka på det har jag tidigare under sommaren skapat just ett par vanor som minskat stressen. Innan jag ”fastnar” här vid datorn på morgonen har jag plockat ur och i diskmaskinen och bäddat. Det har känts skönt att inte ha rörigt omkring sig. Kanske börjar jag vid snart 66 att äntligen bli vuxen?

Och så några bilder från gårdagens start av Vana 1: Ett fräschare sovrum.

IMG_6757Rentvättat madrasskydd; härligt sa katten.

IMG_6759Tvättade och pressade två av alla de små vackra dukar som mormor virkat. Värdefull kvinnokraft som gör mig glad.

Jo, han har två liggplatser. En vid fönstret på makens sida. Ett prefekt ställe för morgonspaning efter räv. Å så en sovplats på min sida. Där ligger han helst.

IMG_6769Röd solhatt, ringblommor, flox och såpnejlika; sommar-höstens skönheter får komma in i vas i fönstret.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.