Vana 1: Ett fräschare sovrum

Jag har grunnat lite hit och dit; tidigare i säng, ingen dator efter 19, bara flaskvin – inte boxvin, sköta krukväxterna så de överlever, dammsuga varje dag, bära ut komposten när hinken bara är fylld till 3/4, ”rent” skrivbord varje kväll, borsta tänderna långsamt & försiktigt….

Nog finns det många tänkbara NYA och GODA VANOR att sätta i sjön.

Det ska bli en ny vana som startar varje söndag. Under 20 veckor. Spännande att se om det är möjligt. Och om det funkar. Inser ju att det handlar om att få till vanor som sparar tid och minskar stress.

Under Vecka 33 ska jag införa ”Ett fräschare sovrum”. Låter inte tidsbesparande, men lockande.

Jo då. Vi bäddar sängen varje dag. Vädrar när andan faller på. Byter lakan när det känns som att det är läge för det. Plockar bort kläder från stolen när den blir överfull. Dammsuger när det är för mycket hundhår på golvet.

Men nog skulle jag kunna få till en härligare och fräschare känsla därinne. Vädra VARJE morgon, byta lakan med regelbundenhet, dammsuga varje dag, sätt blommor i fönstret, lägga dukar på sängborden.

Jag får till och med tanken på att sätta fräscha blommor i vas på sängborden. Men inser snabbt det galna i det…  Fast kanske ändå idag – den första dagen av sovrummets nya liv 😉

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.