Vad fick jag med hemifrån köksbordet?

SFD1477383DC3EE4D8AB1A03EBC34FF20E3_920x

Här, vid köksbordet i Knutby, la jag grunden till mina ätvanor.  Och det är spännande att nu, många år senare fundera över vad jag fick med mig hemifrån när det handlar om vanor och mönster runt mat. Det är en av mina övningar den här veckan, i min egen träning i mindful eating.

För nu har jag gått in i den tredje veckan med ett mer medvetet ätande. Det känns som att jag under den gångna veckan börjat få grepp om vad jag håller på med. Jag börjar till exempel få kontroll på vilka de är, alla de olika ”hungrarna” som skriker efter att mättas.

Vågen visar 1,6 kg mindre än förra måndagen. Jag är osäker på om det är bra eller inte. Är 58,7 den vikt som min kropp vill ha för att må som allra bäst. Jag kanske ska väga några kilo mindre. Eller kanske flera kilo mer, 65, 66 eller… nej jag har ingen aning just nu. Och egentligen handlar det inte om kilon hit eller dit, utan om att kropp och själ ska må bra.

Min kropp mår bra nu. Artrosen känns inte, höften fungerar bra och benen vill nästan springa igen, tröttheten är bortblåst och jag tror bestämt att blodtrycket har lugnat sig också. Stressen har liksom runnit av mig också. Att slippa bära tio kilo extra känns gott för en f d värkande kropp.

Hungrarna, allt ifrån magens hunger till tankarnas hunger, behöver jag jobba mera med.

Men den här veckan ger jag mig då också i kast med avsnitt 3 i boken ”Äta – steg för steg i 8 veckor”.

IMG_4642 (redigerad)

Nu ska jag börja utforska alla de vanor och mönster runt maten och ätandet som jag skaffat mig från att jag var liten och satt vid köksbordet med mamma, pappa och bror Janne. Vad har jag fått med mig hemifrån? Vad har kommit till under resan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.