Den vackra nyttan

img_3586Ibland snubblar jag över uttryck som är omöjliga att inte älska. ”Den vackra nyttan” är ett sånt uttryck.

Ursprungligen tror jag att det är en titel på en bok med broderier.

Själv kommer jag numera att tänka på det stup i kvarten så snart jag ser något som kan ”hamna” i det facket.

Senast var i i lördags förmiddag när maken, jag och svärmor var på vernissage i Stockholm. Makens kusin Margareta ställde ut på ett litet galleri i Gamla Stan.

Men den ”vackra nyttan” hittade jag i en grannbutik. Bland Lena Linderholms bulliga porslin och ljuvliga textilier.

Jag har ett gäng tekoppar design Linderholm. Och skulle gärna ha mer av hennes skapelser. Men samtidigt tror jag att det kan bli för mycket med hela serviser. I alla fall för min del. För de är så oerhört explosiva i sina färger.

Så ibland är det nog bra att vackra prylar kostar en slant. Det bidrar till att man blir lite mer sparsmakad. Och nöjer sig med att köpa två frukostskålar och två äggkoppar i serien Skuggad lavendel. Det var så jag gjorde i lördags.

Idag blir andra morgonen jag kommer att njuta lite extra av min frukost. I vacker nytta.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.