Shoppinggalen?

img_3275-Din bästa gren är shopping, brukar Roffe säga till mig ibland.
Naturligtvis har han rätt. Som så oftast. Han är sån.

Men det är sällan som shoppingen betyder nya kläder. Även om jag får erkänna att jag tränat den delen av handlande också, den senaste månaden. Jag har gått ner några kilo i vikt, och det vet väl alla att sånt ska uppmuntras med något nytt till kroppens utsida. Annars handlar ju viktnedgång mest om det som händer på insidan och att alla fantastiska organen som finns därinne ska må bättre. Så tänker i alla fall jag. Utsidan och nya kläder är liksom bara lite bonus.

Men åter till matbutiken och gårdagens shopping. Precis som en del kastar sig över extraerbjudanden på Kappahl eller H&M gör jag det på ICA. Bland gårdagens fynd finns mango för 5 kr styck, avokado för 5 kr styck och humrarna för 49.90 styck. Det kallar jag fynd 🙂

Vårt matkonto är högt, skulle nog de flesta säga. Vi säger det också ibland, Roffe oftare än undertecknad. Men ändå tror jag att vi är som de allra flesta; maten tar en mindre del av hushållets ekonomi än den gjorde för våra föräldrar.

Det är mycket grönt i vår kost. På sommaren odlar vi eget, men nu blir det förstås att köpa. Men här frossar vi oavsett årstid, för jag älskar gröna blad i alla dess former; allt ifrån de späda spenatbladen till olika sallader. Tyvärr är isbergssalladen rätt dålig så här års, mycket brunt göms ofta därinne. Så den ratar jag. Men det kommer hela tiden nya spännande sorter 🙂

Ofta tänker jag på uttrycket ”du blir vad du äter”. Har du tänkt på det? Precis som maten består vi av fett, protein, kolhydrater, vitaminer och mineraler. Och takten som våra celler byts ut i är svindlande. Nästa år vid den här tiden finns inte mycket kvar av ”nuvarande Åsa”. Ett exempel jag gillar är att cellerna i mag-tarmkanalen byts ut i en hastighet av 55 miljoner celler per minut.

Kvaliteten på byggstenarna, dvs. kvaliteten på det vi stoppar i oss, har förstås en stor betydelse för hur bra bra och funktionella våra kroppar är och blir. Och hur vi mår. Det är ett av skälen till att vårt matkonto är högt. Ett annat skäl är att ”ren” och fräsch mat och mycket grönt är så väldigt gott.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.