Bot mot helveteskramp?

img_3042Jag hoppar ur sängen mitt i natten. Skuttar omkring på golvet. Vrider mig i smärtor. Förbannar muskelkrampen på insidan av vänster ben; ända uppifrån grenen och ner till fotknölen.

Så var det; till för några veckor sen. Och det blev bara värre och värre. Ibland hände det att jag kastade mig upp ur sömnen både två och tre gånger. Och Roffe han sov bara lugnt vidare där i sängen… Suck!

Det här handlade inte om lite sendrag i vaden; för det kunde ju också hända. Ibland på natten. Men då var det ju bara att stretcha vaden lite. Och sen var det över. Nä, det här var helvetiska smärtor som kunde hålla i rätt länge. Ni som varit med om det vet vad jag talar om.

Men sen hände det fantastiska 🙂 Någon sa det?, någon skrev det? eller hur det nu kunde komma sig; jag minns inte. Men svaret kom som en mindre blixt från himlen: MAGNESIUMBRIST.

Stefan på holli, vår eminenta hälsobutik här i Rimbo (med postorder över hela landet) fick mitt besök och han satte en burk ”brus-magnesium” i min hand.

Första natten kände jag lite muskelspänning i benet, men inte så att jag behövde hoppa ur sängen. Sen kändes ingenting. Jag har inte hoppat ur sängen en enda natt sen 10 december.

Jag vet ju att magnesium är viktigt för kroppen. Men jag har inte brytt mig så mycket. Tänkt att jag hör till de som får i mig tillräckligt med magnesium med maten. Jag äter massor av magnesium-nyttigheter som tex broccoli, bönor, valnötter, solroskärnor och så vidare. Men tydligen räckte det inte.

Nu har jag förstås blivit extra intresserad av magnesium. Och hittat ett alldeles utmärkt inslag från Malou Efter tio. Om du har muskelbesvär, migrän, sömnsvårigheter eller ofta är förkyld; titta på det här inslaget.

Jag börjar till och med fundera på om det inte är så att min migrän inte hör av sig så ofta som tidigare. Återkommer om det.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.