LOCK 6: Gustav II Adolf? Nej, jag väljer en annan kung

Jag noterar, med viss förtjusning, att Läkeörtskalendern ger mig nya kunskaper på en massa områden. Som nu när jag skriver om dagens Läkeört; Brännässla (Urtica dioica). Det kändes kul och att välja nässla denna kungliga dag. För nässlan är, tycker jag, kungen bland läkeörter. Och det var inte uttänkt, utan helt en slump. Jag bloggade om den igår, i en annan blogg. Och jag har den i yoghurten varje morgon.

Dock är jag rätt okunnig om den kung som Sverige (och även Finland?) flaggar för idag; Gustav II Adolf. Varför firar vi en gammal kung? Som åkte runt och slogs? Jag har förstått att han grundade Göteborg och gav mycket medel till Uppsala. Och kanske är det i de två städerna som man mumsar flest Gustav Adolfsbakelser. Och det kan man ju förstå, kanske; att de vill hylla honom. Men allmän flaggdag?

Men den andra kungen då? Brännässlan; varför är den så fantastisk? Jag tänker locka er till sidan/tjänsten Fråga Apotekaren för att ni ska kunna läsa mitt svar på den frågan. Det var nämligen hos Fråga Apotekaren som jag bloggade igår. Dit kommer du om du klickar HÄR!

Varför jag också bloggar där? Jo, därför att jag gillar den tjänsten. Kvalitet rakt igenom. Och så gillar jag när skolmedicin och komplementärmedicin går hand i hand. Vilket de får göra där.

Och som jag sa ang. OBHs kaffekvarn igår. Jag ”flaggar” för Fråga Apotekaren därför att jag tycker att det är en bra tjänst. Och jag får inget betalt för mitt bloggande där.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.