Blir man sjukare av att ha mycket medicin hemma?

RENSA & RÖJA: del 3.
Jag har ett härligt örtapotek. Det känns bra. Känns fräscht. Fast det handlar om medicin.

Men jag hade också, banne mig, ett ”stort” och vanligt apotek härhemma. Hade; vill jag betona. För nu är det inte längre så. Det apoteket kändes inte särskilt fräscht. Ur flera aspekter.

När jag bredde ut hemmaapoteket på köksbordet strömmade dessutom dåtiden emot mig. Mamma-medicin från det sista året hon levde (2013), starka värkmediciner från tiden innan jag opererade höften, avmaskning och fästingmedel till katt ( käre Janos och ni andra 😍).

Det är nästan så att jag funderar över om man blir sjukare bara av att ha en massa mediciner hemma. Registrerar man dem omedveten bara genom att se dem? Där de ligger och dräller…

Som en ständig påminnelse, oavsett om man behöver dem eller inte. Är jag inte lite dålig, ändå?

Kan det vara så?

Medicinerna, framförallt värktabletter, hade spridit sig till ”lite överallt”. Till badrumsskåpet förstås. Och till köksskåpet. Till köksfönstret. Och till lådan i sängbordet. Och till fack i de flesta handväskorna. Och till nessesärer.

Nu är här rensat. Och hoppsan; det som blev kvar får lätt plats i medicinskåpet i tvättstugan. Där det här hemma!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.