Min vackraste hjärtstärkare

Jag fyller på ny hagtornstinktur i min lilla droppflaska. Tre gånger om dagen tar jag tjugo droppar.

Blir du nyfiken på hagtorn och tänker att det vore något just för ditt hjärta?

Hagtorn är en välkänd medicinalväxt och finns som läkemedel i många andra länder. Men inte här i Sverige. Det går att köpa hagtorn i vissa hälsokostaffärer. Eller som jag har gjort; plocka själv och göra te eller tinktur.

Hagtorn är medicin, om än en riktigt ”snäll” sådan. Så den som vill ta hagtorn för att stödja sitt hjärta bör förstås först fundera lite grann på vad det innebär för just en själv. Och konferera med sin doktor om han/hon tar hjärtmedicin eller blodtrycksmedicin.

Jag vill gärna stödja mitt hjärta och när hjärtat blir äldre kanske det behöver lite mer stöd? Mitt har varit med i 69 år nu. Någon (Weiss, tror jag att han hette och var läkare) lär ha sagt att hagtorn är det åldrade hjärtats främsta skötselmedel.

Hagtorn innehåller flavonoider med kärlvidgande effekt och det stärker både hjärta och blodkärl. Och det är en av de örter som man kan ta varje dag vid behov. Annars tar man ju oftast örter i kurer och gör ibland uppehåll.

Jag har berättat för min doktor Christoffer att jag tar hagtorn samtidigt som jag en kärlvidgande blodtrycksmedicin. Om någon månad ska jag göra en dygnsmätning av mitt blodtryck. Det ska bli intressant. (Jag är en sådan där som får högt blodtryck bara jag ser en vit rock).

Annons

2 reaktioner till “Min vackraste hjärtstärkare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.