Varför var jag så lat i skolan?

Verkmästaren i magen kan slänga sig i väggen. Hans jobb känns väldigt enkelt jämfört med jobbet som verkmästare i levern.

Den här härliga sensommardagen sitter jag fortfarande inne vid datorn. Men snart är det dags att gå ut och göra lite nytta UTE.

”Nytta inne” har jag ägnat mig åt hela förmiddagen. Förkovrar mig i levern och dess stödjande örter.

Men nog är det mycket svårare nu att få kunskap att fastna; än det var när man var ung🙄

Jag läser om och läser om… Jag ritar. Jag stjäl bilder från nätet. Jag skriver. Och jag skriver om igen. Till slut ska mina anteckningar landa i en handbok kring örtterapi. Fast bara för mitt eget bruk.

Det är intressant att lära sig mer om hur kroppen fungerar. Just nu grottar jag ner mig i plasmaproteiner. Det är de som bland annat hjälper oss att slippa ödem, transporterar fettämnen och järn i kroppen. Och en massa annat.

Om jag vore ung igen så skulle jag vara duktigare i skolan. Plugga lite, inte glida fram så lätt som jag gjorde…

Tack och lov så hade journalistutbildningen ”på min tid” anlagstest, skrivprov, nutidsorientering och intervju som underlag för intagningarna. Nu krävs ”bara” bra betyg.

Jag hade ingen tanke på läkar-och forskaryrke på den tiden.

Men nu kan jag ju se hur galet spännande det måste vara att veta vad som händer i kroppen när den inte mår bra. Så i mitt (eventuella) nästa liv lutar det åt en helt annan karriär 😉

Annons

5 reaktioner till “Varför var jag så lat i skolan?

 1. Tack för ditt inlägg om örtmedicin, så intressant idé att själv försöka få till info för sin egen skull. Det ska jag också satsa på i höst.
  Hälsningar från en som också var lat i skolan o blev polis!!! Men nu har jag varit pensionär i 8 år!

  Gilla

  1. Jag går en utbildning till örtterapeut, så handboken är en av uppgifterna för att få ”examen” i den skolan. Men jag har gjort lite dokumentation också tidigare. Så din och min tanke på att dokumentation för egen skull är bra; det är en god tanke, tänker jag. 👍
   Ps. Det kan få rätt bra även om man är lat i skolan!

   Gilla

   1. Så spännande utbildning. Men som sagt så ska jag fördjupa mig i detta ämne! Kan ju inte bara handarbete!😄

    Gilla

 2. God morgon!
  En handbok i örtterapi – låter riktigt spännande. Är det något som man ev kommer att kunna beställa? I så fall – när man börjar från 0 – blir den i så fall för avancerad? Har du tanken på att hålla någon form av kurs i ämnet? Nyfiken …

  Gilla

  1. Hej Anki❤️
   Nja, handboken är nog mest för mig själv och kommer nog att finnas i bara ett exemplar. En tjock pärm.
   Ja, det kan nog bli kurser eller andra aktiviteter i framtiden. När/om så kommer jag absolut att höra av mig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.