Går det att ha bara en boll i luften?

Det finns så mycket man/jag ska och måste, bör och vill. Som om det inte vore nog att bara finnas. Just nu. En måndagsmorgon i januari.

Det är svart utanför fönstret. I hörnen ligger stora tussar med Frasse-päls. Borde dammsuga. Medan pärlhyacinterna sträcker sig längtansfullt mot taket så hukar sig tulpanerna och dippar sina huvuden mot golvet. De blå borde ha vatten, tulpanerna borde kastas.

Frukostdisken borde in i maskinen. Och tvättmaskinen fyllas.

Det gröna nagellacket måste bort; ser hemskt ut. Skulle kanske köpa blått i Norrtälje. Om jag ändå ska dit och beställa ny kyl och frys. Förresten borde jag ringa Elektriker-Danne. Lamporna under köksskåpen lovade han byta för flera veckor sen. Och kanske ringa Rörmokar-Janne. Vart har han tagit vägen; skulle inte han bara leta upp något verktyg som var användbart i vår panna?

Skulle kanske ta in ved och tända i braskaminen. Det vore härligt. Och hur var det med Joint Academy; borde jag inte gå med där igen och får mer struktur på artrosträningen.

Förresten. Inte kan jag beställa kyl och frys idag. De gamla måste rengöras innan de nya kommer. Annars kommer nog installatören att tycka att jag är en slarvig husmor.

Förresten vill jag egentligen inte ha de enda kyl-frysskåpen som verkar ha höjden 175. Jag vill ha Smegs retroskåp… Jag kanske borde undersöka den där kyl-frys-marknaden lite till?

Det är otroligt hur mycket det finns som man ska, måste, bör och vill göra.

Men nu tror jag att jag skrivit av mig. Så kanske kan jag idag fokusera på en enda arbetsuppgift. Och sluta hatta runt och göra tiotalet saker samtidigt.

Så ska det bli: Bara en! Och också göra den klar. Vilken uppgift det är känns nästan oväsentligt i sammanhanget. Viktigast är att det är bara en. Och att den blir klar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.