The same procedure as last day?

Hur vill du att den här dagen ska bli? Hur vill jag att min ska bli? Ska den kommas ihåg eller falla i glömska? Kan det bli en dag att alltid minnas därför att den bidrar till att dra nya spår i hjärnan? Eller är det en dag som hos Miss Sophie i Grevinnan och betjänten?

img_6226Jag har många drömmar att förverkliga. Har du?

Jag har bestämt mig för att bara bry mig i de vackraste drömmarna. Frågan är om den här dagen kan användas till att komma närmare de drömmarna.

Får ni en känsla av att jag snurrar till det och inte riktigt vet vad jag ska skriva om? Bra analys, det ligger något i det; ifall du tänker så.

Igår läste jag om en man som heter Viktor Frankl, en österrikisk neurolog och psykiatriker som överlevde fyra koncentrationsläger. Ett av dem var Auschwitz.  Hans mest kända bok är ”Livet måste ha en mening”.

Jag är på väg att beställa Bodil Jönssons nya bok ”Gott om tid” ( den är jag nyfiken på) och jag tror bestämt att Frankls bok också ska beställas.

Vad var det då som Frankl sa som jag upplevde så värt att fundera över? Jo:

Är detta den första dagen av mitt återstående liv
eller den senaste dagen av mitt hittillsvarande liv?

Nog är den frågan värd en stunds tankearbete? Jag vet i alla fall fortfarande inte hur jag tänker eller ska tänka eller borde tänka….

…. och hur stor är egentligen skillnaden?

Uttrycket ”den första dagen av resten av mitt liv” har man ju hört då och då. Det uttrycket är en baggis att förstå jämfört med Frankls. Tycker i alla fall jag.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.