God morgon, lite segt idag

Idag var det trögt att komma igång. Sov nog för lite i natt. Men nu ökar jag farten. Från 0 till åtminstone 2. Utanför altanen står kvigorna och kikar in och vädret ser fint ut. Sånt gör mig glad.

Men usch så tråkigt det blev att bara skriva om ett ämne (artros) när dagarna är fyllda med mångfald. Vissa tänker nog att ”Åsa, hon väldigt uppe i sin sjukdom just nu”. Inte är det så! Klart att jag har lite ont i knät, att jag ivrigt motiverar mig att bli träningsnörd och att jag vill lära mig mer om artros.

Men mesta delen av dagen är jag helt uppslukad av annat. Även om ni kanske inte tror så. Fenomenet ”Farmor versus artros” är lite som medias nyhetsbevakning. Om man hårdrar det. Fokus på en sak i taget; trots att annat kanske är mycket viktigare.

Jag tror allt att jag kommer att skriva om det mesta igen.
En tid framöver.
Sen får jag säkert någon annan ide.

Just nu – den här morgonen – har jag mest fokus på att skriva och lägga ut en text om Hälsomässa & hälsovecka i Rimbo, i slutet på september. Det är inte jag som är mamma till det projektet, ifall nu någon tror det. Det är Susanne på Café Chocolate som dragit igång det och vi är tre medhjälpare som försöker hålla jämna steg med det energiknippet.

Vi ligger efter, kan jag säga. När det gäller jämna steg alltså. För planeringen av mässa och vecka den rullar på bra.

Mina två bästa insatser hittills, tycker jag, är att jag övertygat överviktsforskaren och författaren Erik Hemmingsson att han ska prata om det värdelösa i bantning. Och så kommer LRF-vännerna Anna och Tommy från Kundby att bjuda på hemgjord yoghurt. Den som sen vill göra egen yoghurt på riktigt närproducerad mjölk kan gå till ladugården i Kundby och handla mjölken.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.