Det går lättare och lättare

Det sitter i huvudet. Om jag kan göra benen glada.

Därför känns det skönt att kunna konstatera att jag blir allt villigare i att göra benen, och framförallt knäna, glada.

Jag har skrivit tidigare om den engelske läkaren Rangan Chatterjee och hans helhetsmetod att ta kontrollen över sin hälsa. Och att vi bara behöver göra små förändringar i vår vardag för att förebygga sjukdom och till och med vända ett påbörjat sjukdomsförlopp. Han har fyra nycklar i sitt hälsoarbete:

Vila mer
Ät smart
Rör dig i vardagen
Sov bättre

Lysande, tycker jag. Och för att vara riktigt pedagogisk så föreslår han också enkla förändringar som kan få stor effekt.

Just nu har jag som bekant stort fokus på RÖR  DIG I VARDAGEN

Bilden är från igår kväll när jag var på väg till ett inspirationsmöte hos Ekebyholms livsstilklubb. Föreläsning om beroenden och därefter veganmiddag. (Nej, jag är inte vegan. Men jag älskar att äta och laga med mycket grönt).

Jag tänkte ta cykeln upp till lokalen där träffen var. Men så kom jag att tänka på stavarna. Det är så sällan jag kan använda dem, eftersom jag vanligtvis har Bästa Hunden med mig när jag går ut. Och han och stavar fungerar inte så bra ihop…

Det var riktigt kul att gå med stavar. Men kom på mig själv med att jag spände axlarna när jag gick. Koncentrerade mig på gången; då kändes det som att promenaden blev bra träning för kroppen.

Hemma igen några timmar senare. Utelåst! Hund och man försvunna. Tittar in genom altandörrarna; jo då, där ligger katten och tittar på TV.

Man och hund tog en lång promenad. Så jag hann med många stärkande övningar i altantrappan. Om detta hänt för några veckor sen hade jag slagit mig ner på en av bänkarna på altanen och irriterat väntat på deras återkomst.

Nu tog jag istället tillvara på tillfället. ”Poletten” trillar ner lättare och lättare.

Om du inte har koll på dr Chatterjee så titta t ex på den här intervjuen från  TV4.
Klicka här

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.