Det där gjorde jag riktigt bra

Jag brukar sällan tycka att jag gör några bedrifter. Men igår hände det.

Tro nu för den skull inte att jag inte gillar mig själv. Det gör jag. Men det är sällan som jag tycker att jag är duktig. I det mesta är jag nog som folk är mest. Och som jag tycker att man ska vara.

Säger vi inte oftare nu än förr att folk är duktiga; ”å, vad du är duktigt” och ”det var duktigt gjort”?

Jag gör det för att uppmuntra. Andra gör det troligen av samma skäl. Men egentligen är det väl inte särskilt duktigt att göra sitt jobb bra, att fullfölja ett projekt eller att ge en service som kunderna är nöjda med. Det är liksom mer självklart att så ska det vara, tycker jag.

Jag kopplar hellre ihop duktig med att överträffa det man kan förvänta sig. Ibland kan överträffandet förstås vara rena turen, men vanligtvis är det väl förenat med att personen har ansträngt sig extra för att uppnå något som inte var självklart.

Hänger ni med hur jag tänker? Nu till min bedrift som man väl kan diskutera om den kommer över eller under ”duktighetsribban”. Men för mig hamnar den över! Jag presterade mer än vad jag trodde om mig själv. Och jag var grymt nöjd efteråt!

Igår morse vaknade jag med migrän. Tog tablett och somnade om. Så det blev ingen gymträning med gruppen i artrosskolan.

Men något måste ha hänt i mitt huvud. Inte pga migränen, utan av någon annan orsak. Klurar på vilken! För plötsligt blev det helt självklart att jag, på eftermiddagen och här hemma, skulle göra alla övningar som inte behövde maskiner.

Yogamatten hittade jag efter lite letande nere i förrådet.
Sonhustrus pilatesboll låg under skrivbordet. (Hade lånat den för att sitta på den vid tvn).
Gummibandet; aldrig använt, hade vilat i en byrålåda i många år.
Nordisk Flora var tillräckligt tjock för att bli step-up-bräda.

Det enda som inte funkade var övning 9. Har ingen halvmåneformad balansboll. Men istället körde jag en tyngdöverföringsövning från Joint Academy. Om du har artros och ännu inte hittat det företaget så googla.

Kan det vara så att insikt och behov ändå till slut manifesterades i handling. Av rena farten städade jag sen huset inför att några vänner kommer hit idag.

Ibland tycks det så att den ena goda saken leder till den andra, precis som att elände sällan kommer ensamt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.