Det går att lära om och att stanna upp

Varje gång jag tänker ”måste skynda mig” så slår Larmet på och jag gör motsatsen. Gör det jag tänker göra extra långsamt. Istället för fort.

”Göra sen” är ett annat uttryck där larmet slår på. Jag är/var bra på att skjuta upp saker till morgondagen. Förr hade jag någon tanke om att det kanske skulle lösa sig ändå, utan min ansträngning. Och säkert hände det så då och då, ute i arbetslivet och när jag jobbade i grupper med andra människor. Någon annan gjorde… Men numera, när det mest handlar om jobb på gården eller inne i huset viskar Larmet ett tydligt ”gör nu”. Ingen annan finns att göra det.  Och för det mesta går det ju alldeles förträffligt att göra ”nu” och inte skjuta upp.

Jag har också (nästan) lyckats programmera in att Larmet ska slå på när jag gör flera saker samtidigt, t ex gör rent tvättstället när jag gått in i badrummet för att duscha.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.