Jag ska bli blodsockersmart

Det ena för liksom med sig det andra… ”Ett elände kommer sällan ensamt” säger vi ofta. Men visst är det lite samma grej med bra saker! Då kommer man plötsligt in i ett positivt flow.

Jag tänker kliva in i det där positiva ”flowet” nu.

Det är förstås Mindful eatingkursen ”Att äta” som inspirerar mig att tänka ännu mer på VAD jag äter. Medvetet ätande (mindful eating) handlar ju framförallt om att bli medveten om VARFÖR man äter som man gör; och utifrån det lättare kunna ändra till HUR man vill ha det. Mindre stressätande t ex.

Vad man äter är förstås inte oväsentligt; men dock underordnat.

Men eftersom jag gärna hänfaller till ”antingen eller…” eller att gå ”all in” så tänker jag slå båda flugorna i samma smäll.

Jag har tyvärr högt blodtryck och är också lite i riskzonen för att drabbas av diabetes. Både högt blodtryck och diabetes kan påverkas med livsstilen. Och nu, när åren börjar komma över en, känns det allt viktigare att ta itu med det som inte är riktigt bra i livsstilen. Att helt enkelt skaffa sig en hälsosammare livsstil.

Jag vet precis hur man äter rätt. Vad man ska äta och vad man ska låta bli… Och jag äter rätt, MEN jag äter också gärna för mycket av det som är rätt och låter ”orätt” slinka ner alldeles för ofta. Så summa summarum blir inte helt bra.

Så det är därför som jag tänker ta fasta på det här med att BLI mer BLODSOCKERSMART. Det känns dessutom rätt utmanande och jag behöver utmaningar; annars tröttnar jag lätt. Det måste liksom vara lite svårt….

Blodsockret är så centralt i välmående på sikt och det går också att påverka det så mycket med kosten, fysisk aktivitet, stressen, sömnen och vikten. Så jag sätter fart lite försiktigt den här veckan. Och drar på full gas nästa vecka…

Den här dagen började jag med:

Ägg. 
Havregrynsgröt med lite extra havrekli och chiafrön. Blåbär.
Kombuscha (gott och för tarmflorans skull).
Mjölk (till gröten, fast på sidan om).

Te (går det inte att leva utan…).

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.