Jag tar ett djupt andetag…

Pulsen steg. Stressen kom… Å, vilken dålig början på den här dagen.

I nästan en timme har jag nu suttit och försökt formulera mig klokt kring den kolesterolsänkande fibern betaglukan. Det är därför du just nu ser en bild som du säkert undrar över vad den har för samband med den här texten…

Den skulle handla om att ta hand om sitt hjärta, med hjälp av små hjärtan. Men nu blev det ju pannkaka av allting. Och mina stresshormoner fick sig säkert en rejäl kick; vilket ju är tveksamt om det är till nytta för hjärthälsan.

Jag har en del hjärtsjukdom i släkten. Förr brydde jag mig inte så mycket; men i takt med att åldern ökar så ökar också förståndet. Så numera bryr jag mig.

Och det tänkte jag dela med er. Såhär på morgonkvisten.

Jag skrev och berättade om att barndomens äckliga havregrynsgröt är som sammet för hjärt-kärlhälsan, och att knappt en deciliter av de små havrehjärtana i det gula paketet på bilden är som minst tre stora portioner havregrynsgröt. Hur mycket sammet blir inte det?

Och så hände något märkligt med datorn; den sparade inte min text. Jag skrev liksom ut i intet. Så därute sitter säkert Någon just nu och funderar över ifall produkten Betavivo inte är ”för bra för att vara sann”. Det brukar ju vanligtvis vara så med det som låter väldigt bra….

Själv tar jag djupa andetag, lugnar mitt upprörda sinne och tänker att det här är en nyttig erfarenhet. Ja, så tänker jag alltså nu. En kvart efter det att jag nästan ”bröt ihop”.

Så dagens budskap blir istället att det kan vara bra att fundera över om även motgångar kan vara till nytta. För egen del ska jag fundera ut hur den här erfarenheter stärker mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.